Χειροτονία Πρεσβυτέρου στις Φιλιππίνες

Written by on April 1, 2013 in Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ with 0 Comments

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκτάριος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Αθανασοπούλου (Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας), πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στις Φιλιππίνες από 23 έως 26 Μαρτίου.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προέστη της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παρανάκε, Μανίλα.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε τον Αναγνώστη Γρηγόριο Λατόγια εις Διάκονον. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Την Δευτέρα, 26 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκτάριος προεξήρχε της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παρανάκε, Μανίλα. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε τον Διάκονο Γρηγόριο Λατόγια εις Πρεσβύτερον. Στη θεία Λειτουργία και την χειροτονία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Αθανασόπουλος (Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας), ο Αρχιμανδρίτης Φιλήμων Κάστρο και ο Πρεσβύτερος Ιάκωβος Ντορονέλα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτια Δεξίωσις στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού για τους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο και να προσευχηθούν για τον νέο Πρεσβύτερο.

IMG_0140

IMG_0208

IMG_0230

IMG_0232

IMG_0487

IMG_2121.1

IMG_2145.1

Tags: , , ,

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top