ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Written by on August 7, 2011 in Νέα από την Ασία with 0 Comments

Οι εθνοτικές, θρησκευτικές και πολιτικές εντάσεις στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν με πληθυσμό 17 εκατ. κατοίκους, έχουν προκαλέσει το θάνατο 800 ανθρώπων φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν (HRCP).

Οι συγκρούσεις στο Καράτσι, οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν, έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν φτάσει, σύμφωνα με την HRCP, στα επίπεδα του 1995.

«Περίπου 800 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα αυτών των βίαιων συγκρούσεων τους τελευταίους επτά μήνες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ζόχρα Γιούσουφ, πρόεδρος της HRCP.

Οι 490 σκοτώθηκαν στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του 2011, ενώ τον Ιούλιο οι νεκροί έφτασαν τους 300, σύμφωνα με την οργάνωση η οποία έχει διασταυρώσει αυτούς τους αριθμούς με την αστυνομία.

Κάποιες συνοικίες στο Καράτσι έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων εθνοτικών ομάδων.

Στις περισσότερες από τις περιοχές που πλήττονται από τα νέα επεισόδια βίας ζουν μέλη φυλών Παστούν καθώς και Μουτζαχίρ, απόγονοι προσφύγων που μιλούν Ούρντου και είχαν διαφύγει από την Ινδία το 1947, μετά τον διχασμό της υποηπείρου.

Τα βίαια επεισόδια δεν έχουν σταματήσει παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία της κυβέρνησης και την παράταξη τις τελευταίες εβδομάδες δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας. 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε πέντε ημέρες αυτή την εβδομάδα, κάτι που ερμηνεύθηκε ως απόδειξη της αδυναμίας των αρχών να σταματήσουν τη βία.

Tags:

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top